Bilgisayar İşletmenliği Eğitimi
Dilediğin yerden uzaktan eğitimlere katılarak üniversite onaylı sertifikanı al, kariyerini Zirveye taşı.
-
Kurs Puanı
4.8 - Üniversite Onaylı Sertifika
-
Son
81 Kişi -
Taksitli
Ödeme -
7/24 Tüm
Ekranlardan Erişim -
Sertifika
Örneği
Eğitim İçeriği
Bilgisayar İşletmeni Ne İş Yapar?
İşletmelerdeki bilgi işlem personelinin kamudaki karşılığı bilgisayar işletmenliğidir denebilir. Genel olarak görevi yazılımsal ve donanımsal sorunların giderilmesi olsa da ek görev tanımlamaları da bulunmaktadır. Yani bilgisayar işletmenleri sanılanın aksine sadece bilgisayar ile ilgili sorunlarla ilgilenmez. Bilgisayar işletmenlerinin özellikle ofis programlarına hakim olması işverenlerce beklenir. Ayrıca bilgisayar işletmenleri dosyaların dijital ortama aktarılmasını da gerçekleştirmelidir. Kurumun internet sitesi ile alakalı değişiklikleri de güncellemek de onun görevidir. Özet halinde bilgisayar işletmeni kişilerin görevleri şöyle sıralanabilir:
- Kurumdaki bilgisayarların teknik bakım ve onarım işlerinden sorumludurlar.
- Hafif donanımsal sorunları kendileri giderirler. Ancak büyük sorunlar için arıza kaydı oluşturup çözülmesini sağlarlar.
- Yazılı ve basılı haldeki verilerin dijital ortama aktarılması ile ilgilenirler.
- Kurumun sitesi için veri girişi işlemlerini yaparlar.
- Kurumun kullandığı programlar varsa bunları öğrenirler. Kuruma fayda sağlayacak düzenlemeler oluşturup kuruma rapor ederler.
- Sorumluluğundaki bilgisayar ve diğer teknik donanımın çalışır hale gelmesini sağlarlar.
- Mevcut sistem arızalarını gidermekle yükümlüdürler.
- İlgili departman tarafından kendisine atanan teknik görevleri yerine getirmek de vazifeleri arasındadır.
- Departman yöneticisi tarafından belirlenen metin, fotoğraf vb. belgelerin düzenli kayıt altına alınmasını sağlarlar.
- Kendisine verilen konu hakkında sunum hazırlarlar.
- Bilgisayar donanımını ve yazılımlarını güncel tutarlar.
- Ayrıca bilgisayar işletmeni kişiler çok iyi derecede Microsoft Office programlarına hâkim olmalıdır. Çünkü doküman hazırlama, dilekçe yazma, başvuru formu hazırlama, sunum hazırlama gibi işlemleri pratik şeklide yapabilmesi gerekmektedir.
- Bilgisayar işletmenlerinin gerekli program ve yazılım bilgileri yanında bilgisayarı iyi düzeyde kullanabilmesi de önemlidir.
- Bilgisayar işletmenleri, kurumun bilgi işlem kapsamına giren tüm sorunları ile ilgilenirler.
Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası Ne İşe Yarar?
Bilgisayar işletmenleri, kurumdaki bilgisayarların bakımını ve düzenlemesini yapar. Bir diğer tabirle onarım ve bakım elemanı olarak da bilinirler. Teknoloji çağının bir gerekliliği olarak tüm kurumlarda bilgisayar olmazsa olmazdır. Bu nedenle aksamayan bir hizmet vermek adına özel ya da resmi kurumlar, bilgisayar işletmenine ihtiyaç duyarlar. Elbette ki bu işletmenlerin bilgisayar bilirlik düzeyleri ve pratikliği önemlidir. İşte bilgisayar işletmenliği sertifikası, sizin bilgisayar bilginizin kanıtı niteliğindedir. Bu sertifika, iş başvurularında size kapıları açan bir anahtara dönüşebilir.